Valencia CF27 abril 2023

CRÒNICA | Victòria del València CF davant el Reial Valladolid (2-1)

Diakhaby i Javi Guerra, autors dels gols en un triomf competit fins el final

Gran victòria del València CF davant el Reial Valladolid (2-1) en el partit de la Jornada 31 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.

El conjunt visitant es va avançar amb una miqueta en els primers minuts i els nostres, en una segona part en la qual el València CF va millorar el to competitiu i va saber imposar-se a l'adversitat impulsat per l'alé de més de 42.000 valencianistes en les graderies, van aconseguir empatar amb una gran cabotada de Diakhaby.

El conjunt dirigit per Rubén Baraja va buscar el gol de la victòria fins al xiulet final i en el temps afegit el jugador de l'Acadèmia VCF Javi Guerra es va traure de la cistella un autèntic golàs per a sumar tres punts importantíssims.

El València CF va haver de fer front a un gol matiner del Reial Valladolid, que s'avançava per mediació de Larin aprofitant una jugada totalment aïllada per a batre a Mamardashvili al mà a mà.

Pese a l'inrevés inicial, l'equip va anar recomponent-se amb el pas dels minuts, recuperant l'ordre i la tranquil·litat, assegurant a poc a poc situacions de passada i tractant de fer bons moviments davant un rival compacte, amb línies molt juntes sobre la gespa del Camp de Mestalla i que, a excepció del 0-1, a penes va disposar d'ocasions de perill en el primer temps.

Gayà va posar un parell de centres directes a l'àrea del Reial Valladolid, Cavani el va intentar amb una primera cabotada i a la mitja hora de joc Gabriel Paulista va protagonitzar un altre més en un servei de cantonada que va estar molt prop de suposar l'empat.

Diakhaby va provar amb un llançament des de la frontal de l'àrea i Yunus Musah va obrir la defensa rival amb una bona arrancada per la dreta, però el partit va marxar al descans amb el marcador favorable als visitants, que van intentar sorprendre amb un tret llunyà d'Escudero, però la pilota es va ser desviat per damunt del travesser.

Després del pas per vestidors, Rubén Baraja va donar entrada a Hugo Duro en atac, l'equip va fer un pas avant a la recerca de l'empat i la graderia va estrényer, tractant de posar en joc el factor ambiental per a inclinar el camp cap a la porteria del conjunt val·lisoletà.

Un parell d'aproximacions del València CF en els primers instants i un parell de situacions en les quals els nostres van reprovar el criteri arbitral van inflamar el Camp de Mestalla, predisposat clarament a la reacció.

Una centrada a mitjana altura buscant rematador en l'àrea xicoteta i una rematada de Diakhaby que va poder rematar Cavani en el segon pal van posar contra les cordes a Masip… Però seria en el 59 quan, novament ‘Diakha’ de cap, va posar les taules en el marcador amb una cabotada que va tocar en el pal i va anar cap a dins.

El València CF buscava la victòria, esperonat pel gol de l'empat, però el Reial Valladolid disposaria també d'una opció molt clara en la qual Fresneda va estavellar una pilota contra el travesser de la porteria de Mamardashvili.

André Almeida va buscar el segon amb un llançament de falta escorat, amb una rosca oberta buscant el segon pal, però la pilota va eixir desviat per centímetres quan la graderia ja es llepava. L'equip va continuar espentant amb el pas dels minuts.

Hugo Duro va tindre al seu cap una altra ocasió clara de perill, Samuel Lino ho va intentar amb un tret potentíssim des de la frontal de l'àrea i Gayà també va provar sort amb la dreta, però seria Javi Guerra, el jugador de l'Acadèmia VCF, qui decantaria la balança amb un autèntic golàs en el temps afegit. AMUNT!

Fitxa tècnica:

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Gabriel Paulista, Cenk (Hugo Duro, 46’), Gayà, Nico (Ilaix Moriba, 84’), André Almeida (Javi Guerra, 89’), Yunus Musah (Diego López, 84’), Samuel Lino i Cavani.

1. REAL VALLADOLID: Masip, Fresneda, Joaquín Fernández, El Yamiq (J. Sánchez, 53’), Escudero (Kenedy, 78’), Hongla, Kike Pérez (Olaza, 78’), Monchu, Amallah (Aguado, 44’), Larin i Plata (Óscar Plano, 79’).

GOLS: 0-1 Larin, 6’; 1-1 Diakhaby, 59’; 2-1 Javi Guerra, 93’.

ÀRBITRE: Munuera Montero (C. Andaluz). Amonestà a Kike Pérez, Jordi Masip, Hongla i Joaquín Fernández.

VAR: Sánchez Martínez (C. Murciano).

Partit de la Jornada 31 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.